Kediyle Araba Yolculuğu (Uzun Yol)

"Harika mı olacak yoksa kedim arabanın içinde çıldıracak mı" diye düşündüğümüz bir olay yolculuk konusu.


Öncelikle ilk defa yolculuğa çıkacaksanız, yolculuğa çıkmadan önce kedinizi mutlaka arabaya alıştırın. Sadece veterinere giderken bindiği bir araca haliyle tepkili olabilir, gerilebilir. O yüzden ara ara alın yatağıyla beraber biraz dolaşın.

Asuman'la yaptığımız ilk uzun yol yolculuğu Sakarya-Artvin arasıydı. Baya uzun bir yol sayılabilir bir kedi için. İlk yolculuğumuz olacağı için veterinere danışıp -o dönemde satılan şu an satışı bulunmayan- Sedapet diye bir jel kullanmıştık. Ağzına belirtilen oranda sıktıktan 10-15 dakika sonra etkisini göstermiş olup hayvanı baya bir mayıştırmıştı. Baya baya uyku moduna girmişti sarhoş gibi yürüyordu.

Arabaya yatağını, sevdiği bir oyuncağını ve kum kabını aldık.

Kum kabını yere koyduk. Yolculuk ve tatil için küçük-açık kum kaplarını tercih ediyoruz. Malum evdeki uzay üssü gibi olduğu için onu sığdırmak mümkün olmuyor.
Kum kabının altına ve çevresine gazete ya da naylon örtüyoruz. Zaten öyle bir aralığa denk geliyor ki kum kabı cuk diye oturuyor. Etrafa çok kum saçılmıyor bile.

Ve ayrıca taşıma kabına koyup yol boyu germeyin hayvanı -eğer sakin durabiliyorsa-

Yemek konusuna gelirsek, biz yolculuğa çıkmadan bi kaç saat önce yediriyoruz. Yolda çok yedirmemeye çalışıyoruz kusabilir ya da rahatsız olabilir diye. Yolun ortasında bi yaş mama ve su veriyoruz gidene kadar sıkıntı olmuyor.

Gelelim yol boyunca Asuman Bey'in keyfi nasıl oluyor..

Bir kaç kez daha Sakarya- Artvin git gel yaptık ve bunlarda ilaç kullanmadık. Çok da fark etmedi. Yolun sonlarına doğru artık sıkılıp miyavlamaya falan başladı onun dışında bi sıkıntımız olmadı. O kadar yolu siz de gitseniz siz de başlardınız meow meow diye 😹Ama genelinde sakindi.

Yeri geldi arka koltukta yatağında yattı, yeri geldi ön koltukta kucağımda yolu seyrede seyrede oturdu, yeri geldi ortada oturup yolu izledi , hatta bazen nasıl canı sıkılmışsa bunalmışsa hayvan gitti kumunun üzerinde falan yattı..

Bu arada çiş olayına gelecek olursak Asuman'dan tecrübe ettiğim kadarıyla ya tutuyo ya da yapmak istemiyo çok nadir yaptığına tanık olduk.

Dışarı çıkarttığımızda bile gidiyim ben bi işeyeyim olayına girmedi hiç. Diyorum size fazla piremses diye. 😛

Logar ile henüz veteriner harici bir yolculuk yapmadık. O yüzden nasıl bir tecrübe olacak bilemiyorum. Asuman sağır olduğu için belki bu kadar sakindi Logar çılgın da atabilir.

Hele iki kedi ile yolculuk nasıl bir macera olur hiç kestiremiyorum. Evde çıldıran kedilerim araba gibi dar bi alanda artık hepimizin canına okurlar 😛😛


Patili Günler  =^.^=



Yorumlar

  1. Merhaba blogunuzu çok beğendim benim de bir bloğun var takip etmek isterseniz incelemeniz için şuraya bırakıyorum şimdiden teşekkür ederim 😊
    http://yasamatolyesii.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar