Eyvah Kedim Evden Kaçtı!

Bildiğiniz gibi kızana giren bir çok kedi belli sinyaller vererek "nolur beni bi salın" " beni everin" moduna giriyorlar. Genelde 6. ay sonrası yaz aylarına doğru ortaya çıkıp biz kedi sahipleri için oldukça sıkıntılı bir dönem.

Bizde durum nasıl mı geçti? Tam bir kaos!


Asuman kızan dönemine girdiğinde her yere işemeye - koku bırakmaya başladı. Çatı katındaki odaların pencereleri açık olduğunda ordan çıkar uzun süre peşinde koştururdu manyak. Allahtan balkondan atlayayım pencereden kaçayım olaylarını yaşamadık. Bunu da yavruyken 2. kattan düşmesine borçluyuz diyebilirim. Nasıl korktuysa artık. Sonra kısırlaştırdık ve daha da öyle koku, kaçma problemleri yaşamadık.

Logar'a gelecek olarsak, sokaktan gelen bir kedi olduğu için eve getirdiğimizde evi aşırı sevmişti koltuklarda boylu boyuna yatmalar, veterinere diye her dışarı çıkarttığımızda korkmaya başlaması falan hiç aklımıza kaçacağı gelmemişti. Ama KAÇTI..


Ev çevresinden uzaklaşacak diye aklım çıktı ama sitenin etrafında takıldı hep saolsun. Her sesini duyduğumuzda dışarı çıkıyorduk ama bizden inanılmaz şekilde kaçıyordu. Sanki Logar gitmiş yerine bambaşka bir kedi gelmişti.
Salak niye kaçıyosun ki yani!?

Neyse çok uzaklaşmaması için sitenin içine mama ve su koymaya başladık yatağını kum kabını falan indirdik belki gelir oyalanır biz de yakalarız diye ama yemedi tabi. Her bizi gördüğünde at gibi kaçıyordu.

Ulan resmen hayvan ergenliğe girip "gelmiyorum ben eve, beni hiç anlamıyosunuz" moduna girdi.

Tam 1 hafta dışarda kaldı. Koca 1 hafta..

Her gece pencerenin önüne gelip gelip miyavlardı. İlk başta eve gelmek istediğini düşündük sonradan anladık Asuman'ı da "abi gel dışarısı çok güzel hep koşuyom" diye çağırıyomuş meğerse.

İstisnasız her gece dışarı çıkıp peşinde koştuk. Artık 1 haftanın sonunda gelmeye karar verdi. Sıkıldı heralde zaar.
Eve gelir gelmez yıkayıp veterinerin yolunu tuttuk iç dış parazit ve genel kontrol yaptırdık. Hevesini almış olacak ki daha da pencere kenarına yanaşmadı pek. Biz de daha göz önünde tutmaya çalışıyoruz tabi.
Yakın zamanda kısırlaştırmasını yapacağız. Bakalım ondan sonra bizi nasıl bir Logar bekliyor olacak.


Patili Günleeer :))

Yorumlar

Popüler Yayınlar